Google Ads

Google Ads

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Partner van

VIA
Resultaatgerichte

Google Ads

De vindbaarheid van jouw bedrijf vergroten in Google kan aan de ene kant via zoekmachine optimalisatie (SEO) of via de andere kant door adverteren in de zoekmachines (SEA). Google Shopping hoort vanzelfsprekend ook bij die laatste optie. Google Ads biedt uitstekende mogelijkheden om potentiële klanten te bereiken en jouw bedrijf, webshop, product of dienst onder de aandacht te brengen.

Google Ads is een betaald advertentieplatform dat valt onder een marketingkanaal dat bekend staat als pay-per-click (PPC), waar jij (de adverteerder) per klik of per vertoning (CPM) betaalt voor een advertentie.

Google Ads is daarom een zeer effectieve manier om gekwalificeerd verkeer of geschikte klanten naar jouw bedrijf te leiden terwijl ze op zoek zijn naar producten en services zoals de producten die jij met jouw bedrijf aanbiedt. Met Google Ads kun je dus gemakkelijk je websiteverkeer stimuleren, meer telefoontjes ontvangen en je winkelbezoeken verhogen.

Google Ads

Adverteren op Google begint met Google Ads

Met Google Ads kan je advertenties maken die getoond worden als jouw doelgroep zoekt op de voor jouw bedrijf belangrijke zoekwoorden. Dit betekent dat jouw bedrijf wordt weergegeven op de resultatenpagina van de zoekmachine (SERP) op het moment dat uw potentiële klanten op zoek zijn naar producten en services zoals die van jou via Google Zoeken of  Google Shopping.

Op deze manier bereikt jij je doelgroep wanneer het logisch is dat ze jouw advertentie tegenkomen.

Waarom adverteren met Google Ads?

Google is de meest gebruikte zoekmachine en ontvangt dagelijks 3,5 miljard zoekopdrachten. Daarnaast bestaat het Google Ads platform al bijna twintig jaar, waardoor het een zekere mate van anciënniteit heeft op het gebied van betaalde advertenties. Google is een bron die door mensen over de hele wereld wordt gebruikt om vragen te stellen die worden beantwoord met een combinatie van betaalde advertenties en organische resultaten.

En volgens Google zelf verdienen adverteerders EUR 8,- voor elke EUR 1,- die ze aan Google Ads besteden. Er zijn dus voldoende redenen waarom je zou willen overwegen om op Google te adverteren.

Nog een reden nodig? Jouw concurrenten gebruiken Google Ads ook. Duizenden bedrijven gebruiken Google Ads om hun diensten en producten te promoten, wat betekent dat zelfs als jouw bedrijf organisch goed scoort voor een zoekterm, je resultaten alsnog onder die van je concurrenten worden weergegeven.

Google Ads
Adverteren

Werking Google Ads

Google Ads is gebaseerd op een biedsysteem, waarbij jij als adverteerder een maximum bod selecteert dat je bereid bent te betalen voor een klik op jouw advertentie. Hoe hoger je bod, hoe beter je plaatsing. Daarbij heb je de keuze uit 3 mogelijkheden: CPC, CPA of CPM. Ook kan het in sommige gevallen mogelijk zijn te bieden op ROAS.

Vervolgens bepaald jouw AdRank de advertentieplaatsing. Hoe hoger de waarde, hoe beter je scoort, hoe meer ogen op jouw advertentie zullen vallen en hoe groter de kans dat gebruikers op jouw advertentie zullen klikken. Je AdRank wordt bepaald door je maximale bod vermenigvuldigd met je kwaliteitsscore.

Je kwaliteitsscore meet de kwaliteit van uw advertentie door je klikfrequentie (CTR), de relevantie van je gekozen zoekwoorden, de kwaliteit van je bestemmingspagina en de prestaties in het verleden op de zoekresultaten mee te nemen en hier een score van 1t/10 aan te hangen. QS is een bepalende factor in je AdRank.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Display, Shopping en Video adverteren

Google heeft een netwerk van websites in verschillende branches, met een scala aan doelgroepen, die ervoor kiezen om Google Ads weer te geven, bekend als het Google Display Netwerk. Het voordeel voor de website-eigenaar is dat ze worden betaald per klik of vertoning op de advertenties. 

Het voordeel voor adverteerders is dat ze hun inhoud kunnen weergeven aan een publiek dat is afgestemd op hun persona's. Dit is meestal display advertising die de aandacht van gebruikers afleiden van de inhoud op de webpagina.

 

Extra opties voor zijn onder meer Google Shopping campagnes en app-campagnes, die worden weergegeven op de resultatenpagina's van zoekmachines.

Videoadvertenties worden voor of na (en soms midden in) YouTube-video's weergegeven. Vergeet niet dat YouTube ook een zoekmachine is. De juiste zoekwoorden plaatsen je voor een video en verstoren het gedrag van de gebruiker net genoeg om zijn aandacht te trekken.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Léon Maljaars

Recente artikelen

Haal meer rendement uit je campagnes door je kwaliteitsscore te verbeteren!
Haal meer rendement uit je campagnes door je kwaliteitsscore te verbeteren!

Wanneer iemand een zoekopdracht uitvoert in Google gebeurt er van alles achter de schermen. In minder dan een seconde heeft Google een rij met zoekresultaten klaar, waarvan de ...

Lees verder
4 valkuilen door automatiseringen binnen Google Ads: Hoe los ik ze op en voorkom ik omzetverlies?
4 valkuilen door automatiseringen binnen Google Ads: Hoe los ik ze op en voorkom ik omzetverlies?

Automatisch.. Het klinkt in bijna alle gevallen als muziek in de oren, met de nadruk op ‘bijna’. De automatiseringen binnen Google Ads kunnen echter nog wel eens zorge ...

Lees verder
Ga voor de volgende stap met je Google Shopping Ads
Ga voor de volgende stap met je Google Shopping Ads

Google Shopping Ads zijn tegenwoordig onmisbaar voor een e-commerce website. Want als verkoper je product rechtstreeks verkopen in de (Google) zoekmachine, dat is toch simpelwe ...

Lees verder
Onze klanten

Wij werken ook voor

SCROLL