Microsoft Advertising

Microsoft Advertising

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Partner van

VIA
Resultaatgerichte

Microsoft Advertising

Hoewel Google de bekendste en grootste zoekmachine op internet is, zijn ze zeker niet de enige. Er bestaan namelijk meerdere kleinere zoekmachines. Eén daarvan is Bing. Net als Google beschikt Bing over uitstekende mogelijkheden voor online marketing.

Microsoft Advertising, oftwel BingAds advertenties werken op de drie populaire zoekmachines van Microsoft: Bing, Yahoo en AOL. Wanneer je Bing campagnes gebruikt wordt je inhoud tegelijkertijd op al deze platforms gedeeld. Met meer dan vijf miljard maandelijkse zoekopdrachten op is Microsoft Advertising een opmerkelijke marketingtool voor zoekmachine adverteren.

Microsoft Advertising

Complementair aan Google

Qua functionaliteit werken Bing advertenties op dezelfde manier als Google advertenties. Je biedt op zoekwoorden op basis van hun volume en concurrentie. Vervolgens wordt je advertentie weergegeven wanneer naar dat zoekwoord wordt gezocht en ten slotte betaal je Bing wanneer een bezoeker op jouw advertentie klikt. 

Ook met Microsoft Advertising kun je targeting filters instellen die bepalen waar en wanneer een advertentie wordt gepubliceerd. Als je bijvoorbeeld wilt dat je advertentie alleen op mobiele apparaten wordt weergegeven, kun je de optie voor mobiel verkeer selecteren. Of, als je wilt dat de advertentie uitsluitend op Yahoo wordt weergegeven, kun je deze filteren op Bing en AOL. Dit geeft de online marketeer meer flexibiliteit en het helpt bij het verbeteren van de effectiviteit van je online marketing campagnes.

Adverteren in Bing via Bing Ads

Bing advertenties biedt een mooie toevoeging aan elke online marketing strategie. Het is minder concurrerend dan Google Ads en de gebruikers winkelen 36% meer online dan welke andere zoekmachine dan ook. Hoewel Google Ads nog steeds een zeer krachtige tool is, zijn er enkele voordelen van Bing die het aantrekkelijk maken voor kleine tot middelgrote bedrijven. 

Een belangrijk pluspunt van Bing adverteren is ook dat de kosten per klik lager liggen dan bij Google. Het verschil kan oplopen tot maar liefst 40%. Daardoor ben je met hetzelfde advertentiebudget dus langer zichtbaar via Bing dan in Google. Vandaar dat het vrijwel altijd verstandig is om Microsoft Advertising mee te nemen in het uitwerken van een goede strategie.

BingAds
Bing Ads

Andere voordelen

Als je moet kiezen tussen Google Ads en Microsoft Advertising kunnen beide platformen waardevol zijn voor je marketing strategie. Met Google heb je toegang tot een enorm publiek met gebruikers uit vele demografische groepen en kun je erop vertrouwen dat je inhoud wordt weergegeven in 's werelds favoriete zoekmachine. Deze ruimte is echter zeer concurrerend en je moet je campagne daarom ook nauwgezet volgen als je een positief rendement op je investering wilt zien.

Microsoft Advertising biedt een optie met een lager risico om betaald in de zoekmachines adverteren. Je hebt nog steeds toegang tot een groot publiek, maar het bieden op zoekwoorden is niet zo concurrerend als Google. De afweging hier is dat het Bing verkeer aanzienlijk lager is dan dat van Google. Dus ondanks dat je advertenties mogelijk hoger worden geplaatst en minder kosten, worden ze mogelijk niet door zoveel mensen gezien. Die beperking kan ontmoedigend zijn voor veel bedrijven. Dat is echter niet nodig want met de juiste aanpak en een beetje feed marketing kun je tegen geringe inspanning deze zoekmachine aanhaken naast je normale Google Ads campagnes.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Envoker helpt bij Bing adverteren

Dankzij de mogelijkheid om via meerdere online kanalen advertenties te verspreiden, het stijgende aantal gebruikers en de beperkte kosten per klik is adverteren in Bing dus een aantrekkelijk alternatief of een goede aanvulling op Google Ads.

Daarnaast is het goed om te onthouden dat het voor Microsoft noodzakelijk is dat ze Google volgen als het gaat om functionaliteit voor de adverteerder. Door de lagere volumes wordt veel automatisch gedaan en anders laten de bureaus Bing gewoon liggen.

Daarom is Microsoft Shopping ook beschikbaar in Bing. Met Microsoft Shopping campagnes kun je net zoals in Google Shopping productadvertenties organiseren, beheren en erover rapporteren. Productadvertenties worden gemaakt op basis van de inhoud van je Merchant Center en bevatten aangepaste afbeeldingen, promotietekst, prijzen en verkopergegevens. Precies zoals bij Google dus.

Je kunt een Google Ads campagne echter niet klakkeloos implementeren in Bing.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Léon Maljaars

Recente artikelen

Haal meer rendement uit je campagnes door je kwaliteitsscore te verbeteren!
Haal meer rendement uit je campagnes door je kwaliteitsscore te verbeteren!

Wanneer iemand een zoekopdracht uitvoert in Google gebeurt er van alles achter de schermen. In minder dan een seconde heeft Google een rij met zoekresultaten klaar, waarvan de ...

Lees verder
4 valkuilen door automatiseringen binnen Google Ads: Hoe los ik ze op en voorkom ik omzetverlies?
4 valkuilen door automatiseringen binnen Google Ads: Hoe los ik ze op en voorkom ik omzetverlies?

Automatisch.. Het klinkt in bijna alle gevallen als muziek in de oren, met de nadruk op ‘bijna’. De automatiseringen binnen Google Ads kunnen echter nog wel eens zorge ...

Lees verder
Ga voor de volgende stap met je Google Shopping Ads
Ga voor de volgende stap met je Google Shopping Ads

Google Shopping Ads zijn tegenwoordig onmisbaar voor een e-commerce website. Want als verkoper je product rechtstreeks verkopen in de (Google) zoekmachine, dat is toch simpelwe ...

Lees verder
Onze klanten

Wij werken ook voor

SCROLL