Zoekmachine Adverteren (SEA)

Zoekmachine Adverteren (SEA)

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Partner van

VIA
Resultaatgericht

Zoekmachine Adverteren

Het gevecht om de beste posities in de zoekmachines kan meerdere manieren worden geleverd. Naast zoekmachine optimalisatie (SEO) wat zich focust op het aanbrengen van verbeteringen en wijzigingen rond je website of webshop, staat eveneens adverteren op Google (Google Ads) of Bing (Microsoft Advertising) tot je beschikking.

Je online marketing strategie begint op deze manier met een andere taktiek, aanpak en ROI dan als dat je zou starten met zoekmachine optimalisatie. Omdat dit om de nodige vakkennis vraagt, is het aan te raden je zoekmachine adverteren uit te besteden aan echte Google AdWords specialisten. Een goede Google Ads campagne opzetten vraagt behoorlijk wat denkwerk. We moeten niet alleen rekening houden met je totale strategie maar natuurlijk door dagelijkse updates er voor zorgen dat deze campagnes winstgevend zijn voor je waardoor je goed kan groeien.

zoekmachine Adverteren (SEA)

Gevonden worden dankzij zoekmachine advertising

Zoekmachines vormen voor veel mensen het startpunt op het internet bij de aanschaf van een product of dienst of als ze op zoek zijn naar informatie. Ondernemingen doen er middels online marketing alles aan om de concurrenten voor te blijven op de voor hun relevante en winstgevende zoekwoorden.

De bedrijven die bovenaan in de zoekresultaten verschijnen ontvangen simpelweg de meeste potentiële klanten en leads op hun website of webshop.

Google Ads levert snel resultaat

Zoekmachine optimalisatie (SEO) is een lange termijn strategie die als investering moet worden gezien de eerste periode. Voor direct resultaat is het belangrijk om in ieder geval een SEA campagne op te starten. Zoekmachine adverteren (SEA) verzekert je van een goede visibiliteit in de zoekmachines en, afhankelijk van je budget en doelstellingen, over alle fases van de customer journey heen. Zo bereik je precies de juiste doelgroep op precies het juiste moment. 

Een ander mooi voordeel is dat je met je Google Ads campagnes heel gemakkelijk ervaringen op kan doen die je kan gebruiken voor je SEO strategie. Het liefst gaan beide echter hand in hand want de intentie achter een zoekopdracht veranderd natuurlijk niet of je er nu direct of indirect voor betaald. De keuze wanneer te starten met zoekmachine adverteren is dus echt afhankelijk van jouw doelstellingen op korte en lange termijn.

Zoekmachine adverteren
Zoekmachine Adverteren

Betaald Adverteren

Net als het geval is bij reguliere advertenties is het plaatsen van advertenties in de zoekmachines of via Google Shopping een vorm van betaald adverteren. Het zijn de zoekmachines zelf die de ruimte op hun pagina’s beschikbaar stellen. Elke zoekmachine heeft zijn eigen advertentieprogramma om dit mee te doen. Bij Google is dat Google Ads (ook wel Google AdWords genoemd), terwijl adverteren via concurrent Bing in goede banen wordt geleid door Microsoft Advertising. Veel bedrijven weten niet dat Microsoft Advertising grofweg toch nog voor 5% van je bezoekers kan opleveren.

Daarnaast loopt het adverteren in de diverse shopping onderdelen in de zoekmachines via Google Shopping en Bing Shopping, welke onderdeel zijn van de normale advertentieprogramma's.

Financieel kleven er aan SEA relatief weinig risico’s en kan het een hoog rendement opleveren. Wanneer je ervoor kiest om voor adverteren zoekmachines in te zetten, betaal je namelijk pas als er op jouw advertentie wordt geklikt. Deze wijze van ‘no cure, no pay’-adverteren heet dan ook pay per click oftwel ppc.

DRIVEN BY PERFORMANCE

Jouw bedrijf aan kop met zoekmachine adverteren

Uiteraard is het zo dat Bing en Google SEA advertenties alleen tonen wanneer op voor jouw bedrijf of organisatie relevante woorden en termen is gezocht. Deze zoekwoorden kan je op voorhand goed inschatten door onderzoek te doen naar je concurrenten. Welke zoekwoorden ze op adverteren, waar ze focus leggen en welk soort advertenties ze gebruiken.

Uitgevoerd door mensen met knowhow, enthousiasme en passie voor online marketing is adverteren in zoekmachines een zeer aantrekkelijke manier van online marketing. Vooral ook om potentiële klanten, prospects en leads aan je te binden en onbewust te bewegen tot een online bestelling of contact- of informatieaanvraag.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Léon Maljaars
Concurrentie onderzoek

Concurrentie onderzoek is heel belangrijk

Om de campagne rendabel te maken moet je dus eerst weten wat de belangrijkste zoektermen en -woorden zijn. Daarvoor is een analyse van je website, webshop en concurrenten noordzakelijk. Op basis van de kwaliteit en relevantie van je keywords, advertentie en de hieraan gelinkte website of landingspagina bepaalt Google namelijk je ‘quality score’. De prijs per klik en je positie tussen de betaalde advertenties is verder afhankelijk van je ‘ad rank’.

Ad Rank wil niets anders zeggen dan de positie die jouw advertenties innemen in de resultaten van Google. De advertentieveiling bepaalt door middel van diverse factoren, waaronder je bod en de kwaliteitscore, welke advertenties worden weergegeven en hoe hoog deze worden geplaatst. Deze quality score is een cijfer van 1 tot 10 welke aan jouw combinatie van advertentie, zoekwoord en landingspagina wordt meegegeven.

Google Ads berekent de advertentiepositie voor elke advertentie in een veiling. Deze veiling bepaalt je advertentiepositie en of de advertenties in je adwords campagnes überhaupt in aanmerking komen voor weergave.

Een zoekwoord onderzoek wat net zo volledig is als bij een zoekmachine optimalisatie traject is niet nodig. Echter er moet wel over dezelfde zaken worden nagedacht die voor een gebruiker belangrijk zijn. Daarom laat je een goede campagne bij voorkeur uitvoeren door een echte Google Ads specialist. 

Recente artikelen

Haal meer rendement uit je campagnes door je kwaliteitsscore te verbeteren!
Haal meer rendement uit je campagnes door je kwaliteitsscore te verbeteren!

Wanneer iemand een zoekopdracht uitvoert in Google gebeurt er van alles achter de schermen. In minder dan een seconde heeft Google een rij met zoekresultaten klaar, waarvan de ...

Lees verder
4 valkuilen door automatiseringen binnen Google Ads: Hoe los ik ze op en voorkom ik omzetverlies?
4 valkuilen door automatiseringen binnen Google Ads: Hoe los ik ze op en voorkom ik omzetverlies?

Automatisch.. Het klinkt in bijna alle gevallen als muziek in de oren, met de nadruk op ‘bijna’. De automatiseringen binnen Google Ads kunnen echter nog wel eens zorge ...

Lees verder
Ga voor de volgende stap met je Google Shopping Ads
Ga voor de volgende stap met je Google Shopping Ads

Google Shopping Ads zijn tegenwoordig onmisbaar voor een e-commerce website. Want als verkoper je product rechtstreeks verkopen in de (Google) zoekmachine, dat is toch simpelwe ...

Lees verder
Onze klanten

Wij werken ook voor

SCROLL