HubSpot

HubSpot

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Partner van

VIA
RESULTAATGERICHTE

Hubspot

Bij goede online marketing staat de doelgroep voorop. Het streven van een onderneming is immers continue groeien, en dat bereik je alleen door het vinden en vasthouden van klanten en het uitbreiden van je klantenbestand.

Om je daarbij te helpen kan je gebruikmaken van uiteenlopende marketing software. Een platform waarmee je jouw bedrijf met een alles-in-één-oplossing kunt laten groeien is HubSpot.

Hubspot

Pionier op marketinggebied

HubSpot biedt een cloudgebaseerd marketing- en salesplatform en bestaat sinds 2006. Met het steeds belangrijker worden van het internet realiseerden de HubSpot-oprichters zich dat de tijd van traditionele marketingtechnieken definitief voorbij was. De nadruk moest volgens hen worden gelegd op het creëren en aanbieden van relevante content waar potentiële klanten ook echt iets aan hebben.

Dit vooruitstrevende inzicht leidde tot de ontwikkeling van HubSpot-software. Vragen als wat klanten van een bedrijf willen horen en op welke manier ze het best van die informatie kunnen worden voorzien, vormden daarbij het uitgangspunt. Tegenwoordig geldt het HubSpot-platform als de onbetwiste marktleider op het gebied van inbound marketing.

Inbound-methode gaat uit van de klantreis

Bij inbound marketing komt de klant op de eerste plaats. Het is een vorm van pull-marketing met als doel om de (potentiële) klant te inspireren door het verspreiden van waardevolle content. Doordat de content aansluit bij de behoeften van de consument, is de consument daadwerkelijk geïnteresseerd.

Zolang je structureel de waardevolle content blijft delen, zal de consument je bedrijf blijven volgen. Op die manier verdien je de aandacht van de klant in plaats van dat je deze koopt. De software van HubSpot is erop ingericht om jouw bedrijf te kunnen helpen met inbound-marketing.

DRIVEN BY PERFORMANCE

CRM software met drie platforms in één

Het HubSpot-platform heeft alles in zich om meer internetverkeer naar je site te genereren en van jouw onderneming een succesvollere organisatie te maken. Met Hubspot ben je in staat het hele proces, van bezoeker tot klant, volledig te volgen. Het platform combineert meerdere CRM- of klantrelatiebeheer-tools. Hiermee kunnen marketingteams van organisaties doeltreffend werken aan het uitbreiden van het aantal online bezoekers, prospects, leads en klanten.

Hoewel je de diverse tools of hubs ook los kunt aanschaffen, zijn ze ingericht en ontworpen voor onderlinge communicatie. Als je onderneming op zoek is naar een volledig geïntegreerd platform voor online marketing, kan je dus het best kiezen voor een zo compleet mogelijke toepassing van HubSpot. De drie belangrijkste hubs die met deze software tot je beschikking staan zijn Marketing, Sales en Service.

Marketing Hub

Gevonden worden door nieuwe geïnteresseerden en mogelijke klanten begint met de HubSpot Marketing Hub. Met dit CRM-gebaseerde platform die deze hub biedt, kun je online bezoekers actief nurturen tot daadwerkelijke klanten. Dit doe je door de bezoekers nauwkeurig te segmenteren, zodat je ze doelgericht kunt benaderen. Daartoe heb je de beschikking over allerlei meetbare CRM-data.

Met behulp van de marketing automation tools in de HubSpot-software krijg je een volledig inzicht in de customer journey van je websitebezoekers. Zo kun je contacten warm maken en leads creëren. Daarnaast helpt de tool je inzicht te geven in wat de Return on Investment van jouw marketingbudget is. De Marketing Hub stelt je in staat om op een effectieve manier je websiteverkeer te laten groeien, goede leads te genereren en de juiste leads te converteren naar sales kansen.

Sales Hub

Na het vinden van potentiële klanten is de volgende stap het aan hen verkopen van de producten of diensten die je aanbiedt. Doordat alle verkoopactiviteiten zijn gecentraliseerd, helpt de HubSpot Sales Hub je om dat op een tijdbesparende manier te doen. Hiermee worden onder meer werkzaamheden als het vastleggen van contactgegevens, het versturen van follow-up e mails en de registratie van het klikken op en openen daarvan geautomatiseerd.

Omdat je klanten in de gehele salesfunnel kunt volgen, kan je bovendien zien waar ze geïnteresseerd in zijn en op welk punt een potentiële aankoop eventueel stagneert. Dergelijke inzichten stellen je in staat om de beweegredenen van je bezoekers beter te doorgronden. Alle informatie die je zo achterhaalt kun je inzetten om sneller tot deals te komen en de verkoopcyclus te verbeteren.

Service Hub

Het feit dat de klant in HubSpot centraal staat, werkt twee kanten op. Met de verzamelde data kan je namelijk ook je klantenservice optimaliseren. Daartoe maak je gebruik van de in deze software beschikbare Service Hub. Dit onderdeel houdt onder andere de interactie en communicatie met specifieke klanten bij. Verder geeft het een overzicht van de klantgeschiedenis, centraliseert het de taken van je customerservice, brengt klantfeedback en klanttevredenheid in kaart, en meet en rapporteert het resultaat van je klantenservice. Met de Service Hub kan je je supportteam dus stukken efficiënter maken en ervoor zorgen dat de geleverde klantenservice perfect aansluit bij je bedrijf.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Léon Maljaars

Recente artikelen

9 marketing tips voor je E-commerce webshop
9 marketing tips voor je E-commerce webshop

Top 9 helikopter view tips voor e-commerce webshop marketing. Waar kan jij op focussen om te zorgen dat je succesvol wordt! 

Lees verder
Vergroot je ROI en omzet met dynamische tekst ads via Channable
Vergroot je ROI en omzet met dynamische tekst ads via Channable

Slim adverteren met de SEA-tool van Channable. Creëer dynamische tekstadvertenties, campagnes en adgroups aan de hand van je productfeed. Zo blijven je advertenties ...

Lees verder
8 ActiveCampaign automations die écht werken!
8 ActiveCampaign automations die écht werken!

Marketing automation is tegenwoordig niet meer weg te denken uit een online marketingstrategie. In dit artikel willen we je acht automation ideeën en voorbeelden lat ...

Lees verder
Onze klanten

Wij werken ook voor

SCROLL