Remarketing

Remarketing

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Partner van

VIA
Resultaatgerichte

Display Retargeting

Een eerste bezoek aan je webshop of website leidt in de meeste gevallen niet altijd tot een conversie. Bij het grootste gedeelte van je online bezoekers gaat er nog enige tijd overheen voordat men het aankooptraject voltooid. Om top-of-mind te blijven bij deze potentiële klanten kun je hen middels retargeting in een later stadium opnieuw benaderen met specifieke advertenties.

Met de mogelijkheden op het gebied van klantdata kun je meer inzicht krijgen in het gedrag van bezoekers op jouw website. Hierdoor is het mogelijk om deze data in te zetten om gericht te adverteren om meer invloed te krijgen op de customer journey. Met de juiste inzet van retargeting kun je ervoor zorgen dat je prospects en leads de gewenste actie ondernemen.

 

RESultaatgerichte remarketing

Remarketing

Van geïnteresseerden die je webshop of website hebben bezocht, is het bijvoorbeeld eenvoudig om te zien welke pagina’s daarop door hen zijn bekeken. Door een volledig beeld te krijgen van het gedrag van de website, kun je beter inspelen op de behoeften van een potentiële klant.

Indien de websitebezoeker nog geen gewenste actie heeft ondernomen, kun je deze prospects warm houden middels retargeting. Bij een remarketing-traject worden de geïnteresseerden doelgericht geattendeerd op de producten of diensten waarvoor ze eerder belangstelling hebben getoond. Dit gebeurt door middel van display advertising op andere websites. Het doel van remarketing via display advertising is om eerdere websitebezoekers opnieuw te prikkelen en hen te beïnvloeden om een gewenste actie te ondernemen. 
 

Remarketing onthoudt voorkeuren

Er bestaan meerdere manieren om de voorkeuren van een potentiële klant te achterhalen. Zodra dit in kaart is gebracht, kun je over gaan tot display remarketing. Ten eerste kan dit door middel van het opslaan van cookies tijdens een websitebezoek. Een tweede methode is het plaatsen van de remarketing tag op de webpagina's van de webshop of website.

Het aanmaken van een dergelijke tag gebeurt in Google Ads. Wanneer je website is voorzien van dergelijke tags wordt informatie vastgelegd die het mogelijk maakt om retargeting in te zetten. Behalve de URL’s van de bezochte pagina’s, registreren de tags tevens de acties die een specifieke bezoeker heeft ondernomen. Denk hierbij aan klikken op een specifiek product. Al deze gegevens worden opgeslagen in remarketinglijsten en leveren cruciale informatie op voor het ontwikkelen van remarketing campagnes.

 

Remarketing
Subtiele retargeting werkt het best

Retargeting

Een gevaar dat bij remarketing display advertising op de loer ligt, is dat mensen keer op keer worden geconfronteerd met dezelfde advertentie van jouw webshop. Ze hebben in het recente verleden weliswaar een bepaald product bekeken, maar door er steeds eraan herinnerd te worden middels remarketing, kan het ook averechts werken. Het is dus van essentieel belang om hier een gezonde balans in te vinden. 

Om te voorkomen dat je campagne een averechts effect heeft, is er een mogelijkheid om aan te geven hoe vaak een advertentie in een bepaald tijdsbestek aan dezelfde persoon mag worden getoond. Ook wanneer een product of dienst al is afgenomen, is het natuurlijk onverstandig om er met retargeting opnieuw de aandacht op te vestigen.

 

DRIVEN BY PERFORMANCE

Google Display Netwerk

Het Google Display Netwerk speelt een belangrijke rol bij remarketing. Dankzij het Google Display Netwerk kun je zowel nieuwe als bestaande klanten bereiken. Met een doordachte strategie en goede set-up kun je jouw boodschap op de juiste plaats en het juiste moment strategisch weergeven aan de prospects. 

Het Display Netwerk biedt de mogelijkheid om mensen te bereiken die eerder interesse hebben getoond in een product of dienst. Daarnaast is het ook mogelijk om een onderscheid te maken in de bepaalde typen gebruikers, denk hierbij aan groepen gebaseerd op hun interesses of demografische gegevens. Hiermee kun je ervoor zorgen dat de advertenties enkel aan de des betreffende doelgroep worden getoond. Dit houdt dus ook in dat je je boodschap kunt aanpassen aan iedere groep voor een nóg betere aansluiting van de content. Dit kan in de vorm van video-advertenties, beeldadvertenties en zelfs Gmail-advertenties met het Google Display Netwerk.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Envoker

Remarketing uitrollen met Envoker

Content retargeting is een uitstekend hulpmiddel om je doelgroep te vinden en je klantenkring uit te breiden. Er komt echter wel wat kijken bij het succesvol inzetten ervan. Voor het beste resultaat is het dan ook aan te raden om de uitwerking en implementatie van retargeting over te laten aan een marketeer van Envoker.

Wij kunnen je campagne bijvoorbeeld ondersteunen door een ad group met meerdere advertenties gericht op dezelfde doelgroep te ontwikkelen en betrekken ook je social media in onze strategie. Bovendien zijn onze marketingspecialisten Google Partners, wat betekent dat ze gecertificeerd zijn door Google en uitgebreide Google Ads-expertise en -vaardigheden hebben. Dankzij Envoker is je remarketing van het hoogste niveau en leid je leads, prospects, geïnteresseerden en potentiële klanten terug naar je webshop.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Léon Maljaars

Recente artikelen

Tweedaags Google Event op het Google hoofdkantoor in Dublin
Tweedaags Google Event op het Google hoofdkantoor in Dublin

Op 18 & 19 juni waren Valerie en ik aanwezig bij het Google Display Summit 2019 in Dublin.

Lees verder
Haal meer rendement uit je campagnes door je kwaliteitsscore te verbeteren!
Haal meer rendement uit je campagnes door je kwaliteitsscore te verbeteren!

Wanneer iemand een zoekopdracht uitvoert in Google gebeurt er van alles achter de schermen. In minder dan een seconde heeft Google een rij met zoekresultaten klaar, waarvan de ...

Lees verder
Maak kennis met Twan, Lucas, Vera en Lisa
Maak kennis met Twan, Lucas, Vera en Lisa

Het komende half jaar hebben we weer vier nieuwe trainees die hun stage uitvoeren bij Envoker. Elk van hen zal meewerken aan een vraagstuk over een online marketing project. Va ...

Lees verder
Onze klanten

Wij werken ook voor

SCROLL