Pillar & Topic Content

Pillar & Topic Content

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Partner van

VIA
Resultaatgerichte

Pillar Content & Topic Clusters

Het optimaliseren van de SEO content op je website is een doorlopend proces. De updates en veranderingen in het algoritme van de zoekmachines zoals Google hebben veel impact op de positie van je website. Dit heeft ook tot gevolg dat deze ontwikkelingen invloed hebben op de wijze waarop content voor websites moet worden geschreven en waaraan het moet voldoen. 

Hedendaagse zoekmachine optimalisatie maakt daarom steeds meer gebruik van zogeheten content pillars en topic clusters. Dit zijn belangrijke onderdelen waar je als onderneming rekening mee moet houden om een positief resultaat te boeken in de zoekmachines.

Van zoekwoord naar topics

Topic clusters

Zoekmachine optimalisatie voor websites was traditioneel vooral een kwestie van het toevoegen van de juiste zoekwoorden aan je online teksten. Tegenwoordig kijkt Google naar meer dan alleen zoekwoorden en gaat het niet meer alleen om content maar ook om context. Hoe relevanter de semantiek van je webcontent voor Google, hoe groter de kans op een goede visibiliteit tussen de zoekresultaten. Mede door de opkomst van spraakgestuurd zoeken op internet is het niet meer voldoende om je webteksten alleen in te richten rond bepaalde zoekwoorden. Maar is het ook van belang om dieper op het onderwerp in te gaan om meer context te bieden voor het algoritme van Google. Hierdoor krijgt Google een nóg beter beeld waar je webpagina over gaat. Hoe relevanter de webcontent, des te beter je scoort in Google.

 

Wat zijn topic clusters?

In feite zijn topic clusters een veelvoud aan subthema's die gekoppeld zijn aan een gemeenschappelijk, overkoepelend onderwerp. Dit wordt ook wel pillar content genoemd. Als gevolg van de ontwikkelingen op het gebied van zoekmachine optimalisatie, beoordelen zoekmachines zoals Google en Bing de relevantie van websites vaker op onderwerp of 'topic content' in plaats van de gebruikte keywords. Deze ontwikkelingen hebben ertoe geleid dat webcontent meer wordt geschreven in de vorm van topic clusters. Hierbij gaat het dus niet meer alleen om content, maar om context. Door een topic cluster op een dusdanige manier te verwerken, geef je zowel potentiële websitebezoekers als het algoritme van de zoekmachines een beter beeld van wat er op de webpagina staat. Hoe beter de topic clusters zijn verwerkt, hoe relevanter je webpagina wordt geacht en dit heeft positieve gevolgen voor de positie in de zoekmachines.

Cluster content bestaat in verschillende vormen en hoeft niet altijd uit tekst te bestaan. Content zoals video's, blogposts en whitepapers kunnen ook een bijdrage leveren aan de topic cluster. 

Pillar Content

Je voordeel doen met pillar content

Een gedegen content marketing strategie waarbij de focus ligt op de verschillende pillar content en de daaraan gelinkte topic clusters is van groot belang. Enerzijds voor de vindbaarheid van je website, anderzijds voor de consument die opzoek is naar informatie die ze op jouw webpagina hopen te vinden. Daarnaast hecht Google veel waarde aan websites die een logische opbouw hebben en gebruikmaken van duidelijke content topics. 

DRIVEN BY PERFORMANCE

Gebruikmaken van content pillars

Het schrijven van goede content is voor velen een uitdagende en arbeidsintensieve bezigheid. Maar als je wilt dat je website op lange termijn zijn visibiliteit in de zoekmachines behoudt, is het van groot belang dat je content wordt opgebouwd uit pillars en clusters. Het structureren van je content is simpelweg een must voor een duidelijke focus in een sterke SEO strategie.

Daarnaast geeft een goede contentplan en content template een concreet beeld in de uitrol van het implementeren van de content. Welke pillar en topic cluster voeren we eerst door, met welk doel en met welke inhoud. Dit alles voor een gebruiksvriendelijke opbouw waarbij de websitebezoeker centraal staat om hen verder op weg te helpen.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Léon Maljaars

Recente artikelen

Onmisbare content tips en inzichten voor jouw e-commerce website
Onmisbare content tips en inzichten voor jouw e-commerce website

Opvallend genoeg is kwalitatieve SEO-content vaak geen prioriteit voor webshops en andere e-commerce bedrijven. Zij focussen zich vooral op budgetten, targets en conversies. Va ...

Lees verder
Google Core Updates, hoe moet je hier mee om gaan?
Google Core Updates, hoe moet je hier mee om gaan?

Updates bij Google aan de algoritmes komen dagelijks voor. Veel van deze updates worden niet vermeld omdat deze een kleine impact hebben of heel weinig zoekopdrachten omvatten.

Lees verder
9 marketing tips voor je E-commerce webshop
9 marketing tips voor je E-commerce webshop

Top 9 helikopter view tips voor e-commerce webshop marketing. Waar kan jij op focussen om te zorgen dat je succesvol wordt! 

Lees verder
Onze klanten

Wij werken ook voor

SCROLL