Social Media Strategie

Social Media Strategie

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Partner van

VIA
Resultaatgerichte

Social Media Strategie

Social media vormen een onmisbare schakel tussen bedrijven en hun klanten. Niet alleen bij b2c (business-to-customer), maar ook bij b2b (business-to-business). En of jouw doelgroep nu bestaat uit particulieren of andere ondernemers, in beide gevallen mag een goed uitgewerkt en strategisch social media plan niet ontbreken.

De inzet van social media kan een bedrijf veel opleveren en het is zeker niet zo dat dit alleen interessant is voor bedrijven die zich focussen op de consumentenmarkt. Ook talloze b2b bedrijven presenteren zich middels een goede social media strategie succesvol aan hun doelgroep.

Social Media Strategie

Klanten bereiken via social media

Het is natuurlijk altijd mogelijk dat jouw doelgroep jouw website of webshop direct kan vinden, via bijvoorbeeld zoekmachine optimalisatie (SEO), maar een goede social media strategie maakt het bereiken van nieuwe klanten een stuk gemakkelijker. Daar komt het nodige bij kijken, zoals het identificeren van je doelgroep, welke plaats social media inneemt binnen jouw organisatie en het belang van een goede campagne op het bottom-line eindresultaat.

Wat vaak echter ontbreekt is een social media strategie succesvol omzetten naar de praktijk. Voordat wij een social media strategie ontwikkelen, analyseren wij eerst waar je doelgroep online aanwezig is en wat hun intentie daar is.

Beginnen met een social media strategie

Op basis van de uitkomst hiervan onderzoeken we welke rol jouw bedrijf binnen dit geheel kan spelen en in welke fase van de customer journey dat is. Vervolgens bepalen wij de doelstellingen en KPI’s, en zetten we een plan uiteen.

Hoewel een b2b social media strategie om een andere invulling vraagt dan een b2c social media strategie, zijn er wel enkele overeenkomsten. Voordat je begint dien je namelijk je KPI’s te bepalen en zal je je moeten afvragen wat je wilt bereiken. Vaak is dit het vergroten van naamsbekendheid en het scheppen van brand awareness. 

Ook is het belangrijk goed in kaart te brengen op welke social media kanalen je doelgroep actief is. Doordat er zoveel verschillende mogelijkheden en kanalen zijn, kun je op het gebied van social media veel kanten op. Pas wanneer je een duidelijk antwoord op deze vragen hebt kun je overgaan tot het uitstippelen van een strategie voor je sociale media.

social media strategie
Social Media Strategie

Contentplanning

Ook bij het verdere traject en de implementatie van je social media strategie blijven we intensief betrokken. Het succes van je social-mediakanalen wordt grotendeels bepaald door de planning en  inhoud van je content. Deze moeten aansluiten bij de customer journey om een zo breed mogelijk publiek aan te spreken.

Belangrijke strategische pijlers zijn doelgerichtheid, efficiëntie, herkenbaarheid, meetbaarheid en inzicht in verbetermogelijkheden. Om hiervan een goed beeld te krijgen is het belangrijk goed te monitoren wat het effect is van de diverse uitingen. Zo weten we wie erover je praat, en hoe en wanneer men dit doet.

Daarnaast maken we een specifieke content planning afgestemd per kanaal en doelgroep. Mits nodig zetten we social media advertising in en bieden we handvatten voor een geslaagde strategie. De tijd dat een bedrijf social media ‘erbij’ kon doen is natuurlijk al lang voorbij. 

DRIVEN BY PERFORMANCE

Strategisch social media plan

Van een doordachte en resultaatgerichte social media strategie pluk je zeker de vruchten. Toch zijn er enkele zaken om rekening mee te houden. Voor een betere klantenbinding en effectiviteit van je content moet je bijvoorbeeld ook voldoende tijd nemen om te reageren op reacties van je volgers.

Ook van belang: zorg ervoor dat je herkenbaar bent en toon je menselijke gezicht om meer vertrouwen te wekken. Een account op een social-mediakanaal aanmaken is één ding, deze tot een succesvolle pagina met een significant aantal geïnteresseerde en actieve volgers maken welke bijdraagt aan je doelstellingen, is een ander verhaal.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Léon Maljaars

Recente artikelen

Digital Marketing Maturity Model: Klaar om te groeien?
Digital Marketing Maturity Model: Klaar om te groeien?

Blijven groeien op alle digitale onderdelen van je bedrijf is belangrijk, waardoor het maken van de juiste keuze op korte en op lange termijn soms een erg complex proces kan vo ...

Lees verder
8 tips & tricks om meer uit Pinterest te halen
8 tips & tricks om meer uit Pinterest te halen

Pinterest is één van de grootste visuele zoekmachines naast Google en Youtube. Pinterest staat vol met uiteenlopende onderwerpen en ook voor (online) marketing is dit een goe ...

Lees verder
Stilte voor de storm? Hoe wij met onze partners voorbereiden op de rest van 2020
Stilte voor de storm? Hoe wij met onze partners voorbereiden op de rest van 2020

In slechts een paar weken tijd zijn we van een verwachte economische groei naar een flinke daling gegaan en is de wereld fundamenteel veranderd. Veel sectoren kunnen noodgedwon ...

Lees verder
Onze klanten

Wij werken ook voor

SCROLL