See – Think – Do – Care

See – Think – Do – Care

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Partner van

VIA
Klantgericht te werk gaan

See Think Do Care

Om je potentiële klant zo goed mogelijk te bedienen, wil je meer inzicht hebben in hun customer journey. Om hen vanaf het begin van hun oriëntatiefase tot aan hun aankoop te begeleiden, wil je meerdere contactmomenten hebben om top-of-mind te blijven. Aan het daadwerkelijk kopen van een product of dienst gaat echter meestal wat tijd vooraf. Net zoals in een fysieke winkel oriënteren nieuwe klanten vaak en denken ze nog even na over de voorgenomen aanschaf. Aan de ene kant wil je de klant voorzien van hun behoefte maar tegelijkertijd wil je ook vertrouwen opbouwen om de prospect aan je bedrijf te binden. En in het meest gunstigste geval gaan ze uiteindelijk over tot aankoop. Aan de hand van Google's See Think Do Care framework kun je je prospects de juiste richting op sturen. Het framework is gerelateerd aan de verschillende fases van de customer journey.

Wat houdt dit model in?

Klantgericht model

See Think Do Care is opgesteld door Google’s marketingexpert Avinash Kaushik en geeft een onderverdeling weer van  een digitale klantreis. In de See-fase is de bezoeker nog slechts een geïnteresseerde, die rondkijkt in je online winkel. Brand awareness creëren en het opbouwen van naamsbekendheid zijn op dat moment de belangrijkste drijfveren. Wanneer sprake is van de Think fase is je websitebezoeker al wat verder, maar nog niet over de streep. Je mogelijke klant is actief op zoek en vergelijkt bijvoorbeeld jouw product met dat van de concurrent. De Do fase is het punt waarop een definitieve keuze gemaakt is en overgegaan wordt tot aanschaf. Op dit cruciale moment moet je ervoor zorgen dat de bezoeker toetreedt tot je klantenkring. De Care-fase betekent dat jij weer aan zet bent. Het doel hierbij is om de klant voor langere tijd aan je te binden door middel van bijvoorbeeld loyaliteitsprogramma's. 

Elke fase heeft andere KPI's

Op basis van dit model kan je de klantreis eenvoudig onderverdelen in fases en optimaal inspelen op waar in elk stadium behoefte aan is. Je kan dit doen door voor elk onderdeel van de See Think Do Care framework de doelen te bepalen en op basis daarvan een gedegen strategie uitrollen. 

In de See of Think fase gelden immers andere KPI’s dan op het moment dat een aankoop wordt voltrokken en in de daaropvolgende Care-periode. Tijdens het doorlopen van het traject veranderen daarom ook de wijze van communiceren met de klant en de toe te passen call to action. Het is dus van belang dat de content naadloos aansluit per fase om de klant van de juiste informatie te voorzien en hen verder te begeleiden.

see think do care
DOELSTELLINGEN TIJDENS DE FASES

SEE

In de SEE-fase bevinden zich de mensen die je product of dienst waarschijnlijk nog niet eens kennen, maar die fundamenteel geïnteresseerd zijn in gerelateerde onderwerpen. We hebben het over een zo groot mogelijke doelgroep die kan worden bereikt. In deze fase is er nog geen intentie om iets te kopen of is de doelgroep nog niet per sé op zoek naar je producten of diensten. Het doel tijdens deze fase is om de doelgroep bewust te laten worden van het merk.

THINK

In de THINK-fase  zijn de mensen die erover nadenken om een ​​product daadwerkelijk te kopen. Deze doelgroep geeft via hun surfgedrag hun koopinteresse aan en is zich nog aan het oriënteren voor je product of dienst. In het beste geval is de doelgroep al bekend geworden met je merk in de SEE fase en gaat de bezoeker direct naar de website om zich te oriënteren. Dit houdt in dat je reeds top of mind bent. Het kan ook zijn dat de doelgroep pas tijdens de THINK fase voor het eerst in aanraking komt met je merk.

DO

Dit is de fase waarin de doelgroep overgaat tot het aanschaffen van je product of dienst. De doelgroep is bewust van het feit dat ze een aankoop willen doen. We moeten ze nu alleen overhalen om deze aankoop bij jou te doen. De doelgroep nu inmiddels bekend met je merk.
DRIVEN BY PERFORMANCE

Subtiele See Think Do Care Marketing

In de See Think Do en Care funnel zijn subtiliteit, klantgerichtheid en een daarbij passende boodschap dus de uitgangspunten. Indien jouw organisatie of onderneming zich al te zeer richt op het salesgedeelte, bestaat zelfs de kans dat je potentiële klanten afschrikt en zodoende online aankopen misloopt. Met name in het stadium van See Think is de mogelijkheid aanwezig dat je websitebezoeker een te commerciële persoonlijke marketingboodschap aangrijpt om bij de concurrent te gaan shoppen. Het is belangrijk om je klantinzichten op orde te hebben, zodat je als bedrijf of onderneming goed kunt inspelen op de behoefte in  elke fase.

Daarom moet bij See Think Do Care de customer journey en het langetermijnresultaat centraal staan en niet de conversie of de productverkoop an sich. Je moet je dan ook in de klant verplaatsen en weten waar deze behoefte aan heeft en op welke fase je gaat inzetten. Met een gedegen strategie en relevante content in elke fase is de kans aanzienlijk groter dat de klantreis wordt afgerond met een aankoop.

Het gehele See Think Do Google traject staat ook wel bekend als de salesfunnel. De funnel bestaat uit de stappen die een bezoeker zet om uiteindelijk klant te worden. Zoals eerder vermeld, hangen het Google model See Think Do Care en de customer journey nauw met elkaar samen. Het is dan ook de bedoeling dat een customer journey See Think Do Care als eindtraject heeft. Waar je tijdens dit proces evenwel voor moet waken, is dat de consument het gevoel krijgt dat het doen van een aankoop opgedrongen wordt. Hier is het van belang dat de potentiële klant met de juiste content wordt bereikt. Bedrijven zijn vaak teveel gericht op resultaat en willen zo snel mogelijk een koop sluiten. Men kan beter focussen op betere online marketing strategieën.

Voor een resultaatgerichte inzet van het framework werk je met relevante KPI's. Hierdoor heb je niet alleen zicht op de prestaties van je inspanningen in elke fase, maar kun je ook een betere verdeling maken van het budget om er het maximale uit te halen.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

SEE, THINK, DO, CARE

See Think Do Care Google en internetmarketing

Dankzij auteur en marketingdeskundige Avinash Kaushik is het model niet meer weg te denken uit de marketingwereld. Het toepassen van dit proces bij de zichtbare en onzichtbare online interactie met mogelijke klanten kan op diverse manieren. Dit uit zich in de praktijk bijvoorbeeld door de bezoeker in de beginstadia afgewogen content marketing te tonen.

Te denken valt aan het presenteren van aanvullende informatie ten aanzien van een product of dienst waarvoor de desbetreffende klant reeds interesse heeft getoond. Of het aanbieden van een inschrijvings- of aanvraagoptie op gepaste momenten tijdens de See-, Think- en Do-fases. Hoewel je minder snel verkoopresultaat boekt, heb je hier op de lange termijn meer aan. Neem contact met ons op om te zien hoe we jouw online marketing kunnen uitbreiden met See Think Do Care.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Léon Maljaars

Recente artikelen

Digital Marketing Maturity Model: Klaar om te groeien?
Digital Marketing Maturity Model: Klaar om te groeien?

Blijven groeien op alle digitale onderdelen van je bedrijf is belangrijk, waardoor het maken van de juiste keuze op korte en op lange termijn soms een erg complex proces kan vo ...

Lees verder
8 tips & tricks om meer uit Pinterest te halen
8 tips & tricks om meer uit Pinterest te halen

Pinterest is één van de grootste visuele zoekmachines naast Google en Youtube. Pinterest staat vol met uiteenlopende onderwerpen en ook voor (online) marketing is dit een goe ...

Lees verder
Stilte voor de storm? Hoe wij met onze partners voorbereiden op de rest van 2020
Stilte voor de storm? Hoe wij met onze partners voorbereiden op de rest van 2020

In slechts een paar weken tijd zijn we van een verwachte economische groei naar een flinke daling gegaan en is de wereld fundamenteel veranderd. Veel sectoren kunnen noodgedwon ...

Lees verder
SCROLL