Leadgeneratie

Leadgeneratie

Wij zijn specialisten
in het verbeteren van
online marketing
prestaties

Partner van

VIA
Resultaatgerichte

Leadgeneratie

Om je bedrijf financieel gezond en rendabel te houden, zul je er alles aan moeten doen om nieuwe klanten voor je te winnen. Het genereren van leads is fundamenteel voor het succes van je bedrijf. Voor zowel particulieren of zakelijke partijen is online leadgeneratie een uitstekend middel om geïnteresseerden te vinden.

Leadgeneratie specialisten stellen allerlei middelen ter beschikking om in kaart te brengen welke online bezoekers geïnteresseerd zijn om tot een gewenste actie over te gaan. Zo kun je meer inzicht krijgen in de betrokkenheid van de potentiële lead met de marketinginspanningen van je bedrijf om te weten wanneer je sales-afdeling de interactie kan starten. 

Het vinden van potentiële klanten

Wat is leadgeneratie?

Als algemene marketingterm is leadgeneratie een omschrijving voor methodes die erop gericht zijn om van mogelijke klanten daadwerkelijke afnemers te maken. Het is een proces waarbij de ideale klanten voor je product of dienst worden geïdentificeerd en vervolgens worden aangetrokken om een aankoop te doen. Het kan verwijzen naar offline processen, zoals het enthousiasmeren van particulieren of ondernemers tijdens beurzen en andere bijeenkomsten.

Persoonlijke gegevens, zoals een e-mailadres, zijn belangrijke data om in dit proces te verkrijgen. Dit gebeurt door bezoekers bijv. een call to action te laten zien voor een informatieaanvraag of aanmelding voor een nieuwsbrief. Op grond hiervan kan je in het kader van leadgeneratie via gerichte e-mails outbound marketing automation inzetten om deze marketing qualified leads te bewegen tot een aankoop. Dit proberen over te halen van klanten noemen we ook wel lead nurturing.

Inbound leadgeneratie voor b2c en b2b

Leadgeneratie door middel van outbound marketing is dus een vrij directe manier om consumenten te motiveren, die daardoor echter ook tegen je kan werken. Een meer subtiele methode is inbound marketing. Hierbij zorg je ervoor dat klanten jouw website vinden zonder gebruik te maken van een té directe boodschap en al dan niet gepersonaliseerde mailing.

Het achterliggende doel is evenwel hetzelfde, en dat is het verkrijgen van conversies en daarmee het uitbreiden van je actieve klantenkring. Dit kun je bewerkstelligen door de inzet van relevante en interessante webcontent en het online promoten en zo goed mogelijk vindbaar maken ervan.

Social-mediaplatforms spelen hierin een belangrijke rol. Doorgaans zijn je volgers namelijk sowieso al geïnteresseerd in jouw product of bedrijf. Deze vorm van marketing geeft ook goede resultaten bij business to business leadgeneratie. Ook LinkedIn is een geschikt kanaal om je bedrijfsdoelstellingen te realiseren. 

Leadgeneratie
Social Media

Leadgeneratie b2b via LinkedIn

LinkedIn leent zich als social-mediakanaal voor zakelijke netwerkers bij uitstek voor het realiseren van business-to-business conversies. Op dit social-mediakanaal zijn miljoenen professionals actief, die hun contacten en daarmee carrièrekansen graag uitbreiden.

Via LinkedIn kun je je richten op mensen die behoren tot je b2b-doelgroep of geïnteresseerd zijn in je dienst of product. Een doeltreffende wijze om met vakgenoten in een bepaalde branche in contact te komen is middels LinkedIn groepen. Deze bestaan uit mensen die vanwege hun werk, functie, loopbaan of opleiding overeenkomstige interesses hebben. Dit maakt dergelijke groepen perfect voor leadgeneratie.

Je kunt specifieke groepsleden op basis van de persoonlijke data die bekend zijn gericht benaderen met een LinkedIn-advertentie of persoonlijk bericht. Bijvoorbeeld beleidsmakers en inkopers binnen ondernemingen of andere professionals met een beslissingsbevoegde aanstelling.

 

DRIVEN BY PERFORMANCE

Marketingspecialist voor leadgeneratie

Alle vormen van online leadgeneratie vragen om een genuanceerde motiverende aanpak. Je wilt je doel immers niet voorbijschieten en mogelijke klanten afschrikken door al te commercieel over te komen. Met name bij business to business leadgeneratie komt het daarom aan op tijd investeren en in berichten de juiste toon zien aan te slaan. In contact komen met geïnteresseerden is één ding, maar daarna is het vooral zaak om in gedachten te blijven van potentiële klanten. Het opbouwen van een persoonlijke relatie is bij LinkedIn leadgeneratie bijvoorbeeld van groot belang en mensen moeten zeker niet het idee krijgen dat het puur om de verkoop gaat.

Leadgeneratie kost veel tijd om op te zetten en je wilt die tijd niet verloren zien gaan. Een gedegen aanpak is noodzakelijk voor het succes van je inspanningen op het gebied van leadgeneratie. Een van de welbekende leadgeneratie tools die wij gebruiken om te zorgen dat je leads goed worden aangepakt, waardoor kostbare omzet niet verloren gaat is Leadinfo. Met deze leadgeneratie tool kan je op een makkelijke manier zakelijke websitebezoekers herkennen. Je vindt een realtime uitgebreide bedrijfsprofiel over elke bezoeker, indien je wilt aangevuld met kredietinformatie.

Onze specialismes

Envoker is een ervaren digital marketing bureau dat alle aspecten van online marketing beheerst en de online marketing strategie van jouw bedrijf samen met jou de aandacht geeft die deze verdient. Daarom maken we elke strategie op maat, afgestemd op je klanten, zodat we samen het maximale resultaat kunnen halen.

Na een uitgebreide analyse en voorgesprek volgt vanzelfsprekend ook heldere communicatie wanneer we samen aan de slag gaan. We beseffen maar al te goed dat we alleen samen met jou de campagnes succesvol kunnen maken. Daarom zijn we een groot voorstander van korte lijnen en proactieve communicatie. Om een effectieve online marketing campagne neer te zetten, hoeven we niet elke week een afspraak te maken om bij elkaar op de koffie te komen. 

Er werken dan ook geen projectmanagers bij ons. Wij prefereren direct contact tussen de klant en de marketeers, zonder tussenkomst van anderen. Zo weten we aan beide kanten waar we aan toe zijn, zodat we alles overzichtelijk en begrijpelijk kunnen houden.

Laten we samenwerken

Onze online marketing skills voor jouw bedrijf laten werken?

Léon Maljaars

Recente artikelen

Haal meer rendement uit je campagnes door je kwaliteitsscore te verbeteren!
Haal meer rendement uit je campagnes door je kwaliteitsscore te verbeteren!

Wanneer iemand een zoekopdracht uitvoert in Google gebeurt er van alles achter de schermen. In minder dan een seconde heeft Google een rij met zoekresultaten klaar, waarvan de ...

Lees verder
Maak kennis met Twan, Lucas, Vera en Lisa
Maak kennis met Twan, Lucas, Vera en Lisa

Het komende half jaar hebben we weer vier nieuwe trainees die hun stage uitvoeren bij Envoker. Elk van hen zal meewerken aan een vraagstuk over een online marketing project. Va ...

Lees verder
Duplicate content: Wat betekent dit voor de vindbaarheid van mijn website?
Duplicate content: Wat betekent dit voor de vindbaarheid van mijn website?

Duplicate content, wanneer zoekmachines, zoals Google of Bing, meerdere URL’s met dezelfde content indexeren, blijft voor veel bedrijven die zich bezighouden met zoekmachine ...

Lees verder
Onze klanten

Wij werken ook voor

SCROLL